Aardappeltjes uit de oven / Aardappelgratin
- 200 gram crème fraîche
- Klein scheutje melk
- 2 teentjes knoflook
- 200 gram jonge geraspte kaas
- Zout
- Peper
- 800 gram aardappelschijfjes
- Olie om mee in te vetten
1. Doe de crème fraîche in een schaal en prak dit door met een vork of lepel.
2. Voeg scheutje voor scheutje de melk toe totdat je een soort dunne yoghurt krijgt. Zorg dat het niet te dun word.
3. Pers de knoflook in een knoflookpers en roer dit door je sausje.
4. Voeg alle kaas toe en breng op smaak met zout en peper.
5. Vet een hoge schaal in met wat olie en leg de helft van de aardappelschijfjes dakpansgewijs in de schaal. Verdeel de helft van je saus over de aardappeltjes
6. Leg er de overige aardappeltjes bovenop en schep daar ook de rest van de saus over.
7. Zet de schaal voor 40 minuten op 180 graden Celsius in de oven en klaar zijn je aardappeltjes uit de oven.
Eet smakelijk!!!
Vera
Geen opmerkingen:
Een reactie posten