Naam

Naam

woensdag 21 januari 2015

Tiramisu



Tiramisu

Tiramisu is vrij makkelijk om te maken. Het maken zelf kost niet veel tijd, maar tiramisu moet lang in de koelkast staan om hard te worden. Dus zorg dat je genoeg ruimte in de koelkast hebt. Dit recept heb ik gekregen van een kennis van mij en het is voor 2 grote schalen als je wil kan je het recept gewoon halveren.

De benodigdheden:
-   3 Eieren
-   500 gram Mascarpone
-   110 gram suiker
-   3 Bakjes slagroom
-   Een borrelglas Amaretto
-   Lauw/warme koffie of Esspresso
-   4 Pakken lange vingers
-   Cacaopoeder

Dit moet je doen:

1. Haal de lange vingers één voor één door de lauw/warme koffie of Espresso laat ze er niet te lang in liggen want dan worden ze te nat. Leg ze vervolgens tegen elkaar aan in een schaal tot de bodem bedekt is, dit kan op zijn kant of plat net wat je zelf het lekkerst vindt.

2. Scheid de eieren (eiwit en eigeel). Voeg de suiker en de Amaretto toe bij het eigeel en mix dit tot een gladde massa, voeg de mascarpone toe en sla of meng (niet mixen) deze tot er weer een gladde massa ontstaat.

3. Klop de slagroom stijf. Voeg de stijf geklopte slagroom en het geklopte eiwit (niet mixen) toe en meng dit geheel rustig tot een luchtige massa (niet mixen).

4. Gebruik de helft van de massa en schep dit over de lange vingers en verdeel dit goed.

5. Breng een laag lange vingers over de massa.

6. Verdeel daar de rest van de massa over en zet het in de koelkast. Het is het lekkerst om de Tiramisu een hele nacht in de koelkast te laten staan en het pas de volgende dag op te eten, maar als je het 3 uur in de koelkast laat staan is hij stijf genoeg om gewoon te blijven staan.

7. Haal na een nacht of 3 uur de Tiramisu uit de koelkast en bestrooi hem met wat cacaopoeder. Dit gaat het best door middel van een zeef of een strooier. En klaar is je Tiramisu!

Heel veel bakplezier!!!
Groetjes Vera

Geen opmerkingen:

Een reactie posten